Տոնական օրերին ցանկալի է, որ սննդամթերքը լինի բազմազան, սակայն նախապատվությունը պետք է տրվի բանջարեղենային սննդատեսակներին, միս-մսամթերք օգտագործելիս հիմնականում պետք է օգտագործել ոչ շատ ճարպ պարունակող սննդամթերք, և ավելի շատ նախապատվությունը տալ թռչնամսին և կնատեսակներին։
Կարևոր է պահպանել սնուցման կանոները. սննդաթերքներն օգտագործել քիչ չափաբաժիններով և առնվազն 4-5 անգամ, չխառնել տարբեր տեսակի սննդամթերքները, քանի որ դա կարող է հանգեցնել աղե-ստամոքսային տրակտի խանգարումների։
Պարզաբանում է ՀՀ ԱՆ հիվանդությունների վերահսկման և կանխարգելման ազգային կնետրոնի ոչ վարակիչ հիվանդությունների համաճարակաբանության բաժնի պետ Ռոմելա Աբովյանը։
Leave a reply