Վտանգի վերլուծության և կրիտիկական կետերի հսկման համակարգի HACCP)  ներդրման վտանգի վերլուծություն, հսկման կրիտիկական կետերի որոշում, կրիտիկական կետերի սահմանաչափերի սահմանում, մոնիթորինգի համակարգի մշակում, ուղղիչ գործողությունների և ներդրված համակարգի ստուգման ընթացակարգերի մշակում, բոլոր քայլերի և ընթացակարգերի փաստաթղթավորում:

Պարենային  հումքի, սննդամթերքի  և պատրաստի կերակրատեսակների  մանրէաբանական, քիմիական, ճառագայթաբանական  լաբորատոր հետազոտությունների իրականացում՝ ըստ նորմատիվային պահանջների:

Խմելու ջրի (այդ թվում ջրի կուտակիչ տարողություններից) մանրէաբանական, մակաբուծաբանական, քիմիական, ճառագայթաբական և թունաբանական  լաբորատոր հետազոտությունների իրականացում՝ ըստ նորմատիվային փաստաթղթերի պահանջների և եզրակացության տրամադրում:

Անձնակազմի պարբերական բժշկական զննությունների իրականացում՝ մասնավորապես  մանրէաբանական և մակաբուծաբանական լաբորատոր հետազոտությունները:

Ախտահանման, միջատազերծման և կրծողազերծման աշխատանքների իրականացում:

Անձնակազմի ուսուցում և խորհրդատվություն՝ սանիտարական օրենսդրության պահանջների պահպանման հարցերով:

Աշխատատեղերում վնասակար և վտանգավոր գործոնների բացահայտում՝ միկրոկլիմայի, լուսավորության, աղմուկի, վիբրացիայի, էլեկտրամագնիսկանա դաշտի մակարդակի գործիքային չափումների, օդի քիմիական լաբորատոր հետազոտությունների  իրականացում ըստ նորմատիվային փաստթաթղթերի պահանջների և  եզրակացության տրամադրում՝ աշխատողների առողջության  և անվտանգության ապահովման նպատակով:

Գործող շինարարական և սանիտարական նորմերի պահանջներին համապատասխանեցման նպատակով՝ սննդարդյունաբերության ձեռնարկությունների կառուցման և վերակառուցման նախագծերի վերաբերյալ խորհրդատվություն, փորձաքննության իրականացում:

Ձեռնարկության ազդեցության  գոտում՝ մթնոլորտային օդի, հողի, ջրային ռեսուսների քիմիական լաբորատոր հետազոտությունների իրականացում՝ ըստ նորմատիվային պահանջների:

Արտադրական և կենցաղային կեղտաջրերի մանրէաբանական, քիմիական, ճառագայթաբանական լաբորատոր հետազոտություններ՝ պահանջված ցուցանիշների նկատմամբ: