Վտանգի վերլուծության և կրիտիկական կետերի հսկման համակարգի HACCP) ներդրման վտանգի վերլուծություն, հսկման կրիտիկական կետերի որոշում, կրիտիկական կետերի սահմանաչափերի սահմանում, մոնիթորինգի համակարգի մշակում, ուղղիչ գործողությունների և ներդրված համակարգի ստուգման ընթացակարգերի մշակում, բոլոր քայլերի և ընթացակարգերի փաստաթղթավորում:
Պարենային հումքի, սննդամթերքի և պատրաստի կերակրատեսակների մանրէաբանական, քիմիական, ճառագայթաբանական լաբորատոր հետազոտությունների իրականացում՝ ըստ նորմատիվային պահանջների:
Խմելու ջրի (այդ թվում ջրի կուտակիչ տարողություններից) մանրէաբանական, մակաբուծաբանական, քիմիական, ճառագայթաբական և թունաբանական լաբորատոր հետազոտությունների իրականացում՝ ըստ նորմատիվային փաստաթղթերի պահանջների և եզրակացության տրամադրում:
Անձնակազմի պարբերական բժշկական զննությունների իրականացում՝ մասնավորապես մանրէաբանական և մակաբուծաբանական լաբորատոր հետազոտությունները:
Ախտահանման, միջատազերծման և կրծողազերծման աշխատանքների իրականացում:
Անձնակազմի ուսուցում և խորհրդատվություն՝ սանիտարական օրենսդրության պահանջների պահպանման հարցերով:
Աշխատատեղերում վնասակար և վտանգավոր գործոնների բացահայտում՝ միկրոկլիմայի, լուսավորության, աղմուկի, վիբրացիայի, էլեկտրամագնիսկանա դաշտի մակարդակի գործիքային չափումների, օդի քիմիական լաբորատոր հետազոտությունների իրականացում ըստ նորմատիվային փաստթաթղթերի պահանջների և եզրակացության տրամադրում՝ աշխատողների առողջության և անվտանգության ապահովման նպատակով:
Գործող շինարարական և սանիտարական նորմերի պահանջներին համապատասխանեցման նպատակով՝ սննդարդյունաբերության ձեռնարկությունների կառուցման և վերակառուցման նախագծերի վերաբերյալ խորհրդատվություն, փորձաքննության իրականացում:
Ձեռնարկության ազդեցության գոտում՝ մթնոլորտային օդի, հողի, ջրային ռեսուսների քիմիական լաբորատոր հետազոտությունների իրականացում՝ ըստ նորմատիվային պահանջների:
Արտադրական և կենցաղային կեղտաջրերի մանրէաբանական, քիմիական, ճառագայթաբանական լաբորատոր հետազոտություններ՝ պահանջված ցուցանիշների նկատմամբ: